AMOR PER LA TERRA

És un projecte que es va crear el 2019 i que va més enllà de l’amistat que ens uneix. Una aventura que neix amb una intenció molt clara, dignificar la feina de la pagesia, i del qual en són protagonistes agricultors que cultiven amb passió i orgull les seves vinyes. D’aquesta realitat en sorgeixen uns vins que tanquen cercles i que corresponen a una única motivació: Estimar la terra i cuidar qui la treballa.

AMÓS BAÑERES

El projecte d’Amós Bañeres sorgeix d’una necessitat vital que s’assoleix substituint el bullici de la ciutat de Barcelona i la seva carrera de farmacologia per la tranquil·litat de Sant Martí de Sarroca (Alt Penedès) i la pau i l’energia de la petita vinya familiar. És amb aquest despertar que les sinergies comencen a fluir i tot reprèn sentit. I en aquest context neixen els seus vins, que combinen el seu cantó més metòdic, alta precisió i puresa, amb la llum i la llibertat més intrínseca de la natura, que regna ara la seva vida.

BODEGA CLANDESTINA

En Ferran és un apassionat de tot allò que fa. Estudiós, observador i perfeccionista. Els seus vins són una sincera interpretació del Penedès, la terra que estima i per la que lluita incansable per atorgar el valor que mereix. I és que quan s’uneixen la determinació, el coneixement i l’esforç el resultat que en sorgeix només pot ser extraordinari, d’una admirable precisió i amb un futur brillant i prometedor. Joventut, humilitat i talent en estat pur!

CARLANIA CELLER

La Sonia i en Jordi són grans ambaixadors del Trepat i de la Conca de Barberà. Gràcies a la seva activitat han pogut donar continuïtat a les terres familiars, tot un patrimoni de vinyes centenàries que treballen amb cura i seguint els preceptes de l’agricultura biodinàmica. Els vins parlen d’ells i del magnífic paratge d’on provenen. Són francs, frescos amb caràcter i obstinats. Vins que aporten felicitat i bona energia!

CELLER 9+

Des de la comarca del Tarragonès, a la Nou de Gaià, en Moisés impulsa el brillant Celler 9+. Persona incansable, experta, sensata i constant, considera com una necessitat l’elaboració de vins ecològics, sense additius ni conservants. Només així aconsegueix vins plens de sinceritat i que expressen perfectament el seu territori i el seu bon fer. Imprescindibles!

CELLER COMALATS

L’Eva juntament amb el seu germà Eloi, són el relleu generacional de la feina que va començar el seu pare Jaume, qui va embotellar per primera vegada el fruit del patrimoni vinícola del que disposava la seva família des de feia segles. El resultat són vins que expressen de forma sincera el caràcter de la Segarra i que provenen de vinyes treballades exclusivament en ecològic. L’Eva, peça clau del projecte, dignifica com pocs les varietats que treballen, i gràcies a la seva sensibilitat i valentia, dota els vins d’una frescor i intensitat molt especials.

CELLER FRISACH

Passió, esforç i pagesia caracteritza els germans Joan i Francesc del Celler Frisach a la Terra Alta. Arrelats a una terra que reivindiquen amb orgull i que destil·len amb cura i talent a través de Garnatxes (o Vernatxes com les anomenen ells), i carinyenes que condensen tota la força i vitalitat d’aquest territori i de les mans que les treballen. Vins d’emoció, plens d’història i convicció.

CELLER PUJOLCARGOL

El projecte familiar de David Pujol Cargol compta amb una herència vitícola empordanesa de més de nou generacions. Un patrimoni de magnífiques vinyes amb molta història, cuidades en ecològic i plantades majoritàriament amb carinyenes i garnatxes. Al celler, mitjançant vinificacions poc intervencionistes busca expressar fidelment la realitat de les seves vinyes i la força de la seva terra. Vins de plana i de Masarac.

CÒSMIC VINYATERS

Còsmic és un projecte amb un fort compromís amb l’entorn, que concep els seus vins des del respecte i l’estima a la Terra. Destil·la dos escenaris diferents l’Alt l’Empordà (Agullana) i el Penedès (Serra del Montmell). Darrera de tot plegat es troba el meu bon amic Salva, orquestrant la simbiosi entre terra, raïm i vi. Cultivant les vinyes amb pràctiques ecològiques i biodinàmiques i tractant el fruit amb cura per aconseguir embotellar de manera íntegra i pura tot un paisatge. Vins que desborden d’energia i que posen en relleu una filosofia de vida més conscient i agraïda.

CYCLIC

El 2016 neix a la ciutat de Barcelona, de la mà dels inquiets Alberto i Joshua, un projecte especialitzat en cerveses artesanes i fermentacions mixtes. Des del barri de la Sagrera experimenten i innoven amb fruites i flors ecològiques que cultiven ells mateixos o que obtenen de diferents agricultors locals. Cerveses refrescants, sucoses, aromàtiques i intenses que porten el talent, la creativitat i la generositat dels seus elaboradors.

DOMAINE DANJOU-BANESSY

Sébastien i Benoît Danjou són tot cor, bon humor i ambició per la feina ben feta. Pagesos fidels a la seva terra, el Rosselló, i a l’herència dels seus ancestres, unes vinyes familiars que preserven amb cura i respecte. Els vins, de poca intervenció i amb criances llargues en fusta, són d’altíssima definició, emocionants i purs. Un valor segur de la Catalunya Nord.

DOMAINE DU PETIT ORATOIRE

Joventut, valentia i molta determinació s’amaguen darrera d’aquest petit gran projecte, que té potser una història poc convencional. Al 2016 el Lori Haon, amb 21 anys, va trobar a l’”ebay” francès un celler en venda prop de Tavel (al sud de Côtes du Rhône). Els primers anys es va dedicar incansable a recuperar la vintena d’hectàrees de vinya abandonades. D’entre els arbres i matolls que havien crescut a les parcel·les va trobar magnífics ceps de carinyenes i garnatxes centenàries, entre altres, que cultiva en ecològic i biodinàmica. Al celler aconsegueix a través de vinificacions amb raïms sencers, maceracions curtes i semi carbòniques vins concisos, amb una clara personalitat i energia vibrant. Un celler incipient amb una trajectòria ascendent.

DOMAINE YOYO

Laurence Manya Krief, és la Reina del Sud. Impulsora del Domaine Yoyo a Banyuls, França, treballa una mica menys d’una desena d’hectàrees de vinya amb absoluta humilitat, passió i generositat. Garnatxes, Mourvèdres i Carinyenes centenàries que cuida amb un profund respecte cap a la terra que l’acull i que ella va escollir. Uns vins que bateguen a ritme de mar i que posseeixen tota la màgia de la vida.

ELS VINYERONS

Un projecte que neix de la complicitat entre l’Amós Bañeres i l’Alex Ruiz. Moguts per una convicció i filosofia comú basada en la preservació de la naturalesa i del fruit des de la vinya fins a l’ampolla. Treballen amb varietats autòctones de vinyes que per una raó o un altra són especials i que es situen en diferents escenaris com Vilafranca del Penedés, La Múnia, Font Rubí, Pacs o Sant Martí Sarroca. Vins lluminosos, fidels i honestos que són fruit de sinergies positives i de passions compartides.

ENLAIRE VINS

Els costers d’Enlaire t’eleven igual que els seus vins. Darrera d’aquest gran projecte es troben dues persones entusiastes, bondadoses i vitals, en Lluís i la Mar, que sempre aconsegueixen fer-te sentir que la vida és una meravella i que tot pot ser molt més senzill. Són creadors d’històries líquides, essència dels seus valors i de la terra que treballen amb respecte, il·lusió i orgull. Projectes com el seu són els que donen tot el sentit a la meva passió, a la meva feina i a la meva forma de veure el món. Vins indispensables.

ENSO

De la passió per les fermentacions, els vegetals i els seus microorganismes neix Enso Ferments. Situat a Sant Martí de Sescorts a Osona, en Jordi, en Ferran, en Pol, en Nando, la Marga i en Jacob entre d’altres, elaboren aliments fermentats i vius, 100% ecològics. Entre ells les kombutxes, una beguda mil·lenària provinent del nord-est de la Xina amb un efecte antimicrobià en l’organisme. Begudes que expressen el moment, on l’espontaneïtat preval per sobre de la perfecció i amb un clar vincle amb l’origen.

JOAN RUBIÓ

En Joan és fill de la Masia Cal Tiques, al Penedès on s’ha cultivat durant generacions vinya, cereal i oliveres. Avui la seva mestria i la llum i intuïció de l’Àngels, es sumen per crear aquest gran projecte. Treballen la terra seguint els preceptes de l’ecologia i la biodinàmica, sense anar en contra de la vida, deixant cobertes vegetals espontànies i minimitzant les labors del sòl. Elaboren vins d’alta precisió, serens i lluminosos. Ampolles que parlen amb calma i que el pas del temps converteix en tresors.

JUGO VINS

Charlie Prymaka és l’ànima d’aquest projecte. Anglès de naixement, el seu vincle amb el món del vi va iniciar-se primerament a nivell comercial, a cavall entre Londres i Nova York, i posteriorment va involucrar-se en l’elaboració del vi als Estats Units, Austràlia i finalment a Mallorca. Així neix el seu projecte en aquesta illa màgica, amb una idea clara d’elaborar vins directes, sincers i fàcils de beure. Utilitza raïms de les vinyes de l’estimada Cati Ribot i vinifica en les mateixes instal·lacions. També col·labora amb Ve d’Avior, convertint-se en l’ànima alegre, versàtil i indispensable del celler.

LE CLOS DES GRILLONS

Nicolas Renaud és pagesia, intuïció i verticalitat en l’acció. La seva relació amb el vi s’inicia des de ben petit, i després d’una incursió en l’educació pública, decideix que esdevingui un dels protagonistes principals de la seva vida. Situat a la zona sud de la vall del Rhône, treballa amb varietats tradicionals essencialment Garnatxa negra i blanca i la rara Picpoul gris. Vins plens de vida, serens, lleugers, frescos i que calmen la set. Un camí escollit que té la passió i l’entusiasme com a motor. Pura energia.

LOS COMUNS

L’Agustí i en Jordi fan vins a la Comarca del Priorat. Dues persones extremadament autèntiques, lliures, entranyables i tot cor. Amb les Garnatxes i les carinyenes com a protagonistes, destil·len una terra robusta i escarpada amb una història latent, escenari de la seva infància. Vins amb forta personalitat i que expressen de forma despullada l’essència del lloc on viuen. Molt d’Amor, Carinyo i Patxanga!

MANU GUARDIOLA

Des de la seva Xaló natal (Marina Alta – Alacant), Manu Guardiola reivindica i dignifica el seu patrimoni natural: el d’una zona carregada d’història vitivinícola, amb una orografia molt especial i que té la màgia del mar i la muntanya. Guardià de parcel·les de la família i d’altres que recupera, interpreta microclimes i elabora vins amb la seva estimada Giró de muntanya, Monastrell, Moscatell i Merserguera. Vins que transmeten una apassionada energia, humilitat i saviesa. Vins d’ànima extraordinàriament mediterrània.

MATABURRO

Laurent Roger abandonà la seva vida de sommelier a París per retrobar els orígens i recuperar una petita vinya situada al Rosselló, on avi i pare van fer arrelar entre els anys 70 i 90 una petita parcel·la amb Garnatxa i Merlot. Passió, amor i treball permeten a les vinyes tornar a donar un fruit radiant i ple d’energia, la mateixa que es percep després als seus vins i que al celler el Laurent juntament amb la Melissa aconsegueixen preservar íntegrament. Vins honestos, frescos, marcats pel seu entorn i que desborden vitalitat.

MUSTER

La Maria i en Sepp Muster són pioners en elaborar vins naturals a Styria (Àustria). Convençuts de la biodinàmica, viuen en un bucòlic entorn presidit per un paisatge de vinyes plantades en forts pendents. Es regeixen per una filosofia clara, conviure i treballar adaptant-se a la natura, sense voler controlar-la. Així sorgeixen els seus vins, precisos, vitals, i generosos, gran reflex de la seva terra i de la seva forma de fer i ser.

ROMAIN LE BARS

La joventut, el talent i la força es concentren en el projecte personal de Romain le Bars a Lirac, al sud de la vall del Rhône, França. Després de treballar al costat d’un dels noms amb més ressò de la regió, Pfifferling, el 2018 decideix emprendre el vol. Un viatge que l’ha portat a treballar en l’actualitat una desena d’hectàrees plantades amb les autòctones Carinyena, Cinsault, Garnatxa, Mourvèdre, Syrah i Viognier. Al celler les maceracions carbòniques i l’ús de bótes velles permeten aconseguir uns vins plens de matisos on hi brilla la fruita i l’alegria. Convicció i valentia en estat pur.

SERPS

Crec que el més important en qualsevol projecte, és la persona que hi ha al darrera. I el que més em va captivar de Serps va ser en Marc Fuyà. Apassionat i convençut de la sidra natural (i altres fermentats) amb una àmplia visió i ment oberta. Format i alhora dotat d’una gran intuïció que l’han fet perseguir el seu camí de vida i el seu somni d’elaborar sidres de “terroir”. Sidres addictives i originals amb pomes de diferents territoris catalans com l’Empordà, la Garrotxa, o la Cerdanya.

SICUS

Situat al Massís de Bonastre, una zona muntanyosa entre l’Alt Camp i el Baix Penedès i amb el mar a tocar, l’estimat Eduard Pié es dedica des de fa ja més d’una dècada, a embotellar aquesta fracció del paisatge mediterrani. Persona més que generosa, entusiasta i determinada, estima i cuida amb passió l’entorn d’on surt el seu vi. Reivindica les varietats autòctones de la zona, el Cartoixà, el Cartoixà Marí, el Garrut, la Malvasia, el Sumoi i el Macabeu i les vinifica de manera sincera, sense perdre mai de vista la frescor, la tensió i la vitalitat. Biodiversitat en tots els sentits.

SON VELL

És pura expressió mallorquina. Vins de pagesos, del Toni i del seu pare, en Guillem i del seu avi. Sempre arrelats a la terra. Persones senzilles, que entenen la vida d’una manera més orgànica, més sincera, més vertadera. Conreen la vinya des del convenciment de la pagesia ecològica i elaboren vins de manera tradicional, sense artificis, respectant el que sempre s’ha fet. Protegint les varietats autòctones com el Callet dels canvis i de les modes, treballant-les com sempre han conegut. Vins d’extrema amabilitat, generositat i autenticitat, com ells. Són vins que et fan sentir “a casa”. I que són reflex del nostre Mediterrani més pur.

STROHMEIER

En Franz i la Christine, elaboren vins màgics a St. Stefan (Styria- Àustria). Cuiden amb passió les seves vinyes i cada organisme vivent que s’hi troba. Les poc més de 10 hectàrees que cultiven compten amb una gran diversitat de sòls i exposicions de les que destaquen les històriques parcel·les de Lestein, que ja es mencionen en documents del segle XIV. Són mestres de la precisió i de l’intangible i els seus vins expressen tot l’amor i dedicació que els hi donen. “Raïm, Amor i Temps – TLZ”.

VE D'AVIOR

Cati Ribot té el talent, la força i la determinació, i un entorn que l’apodera, la complementa i la retroalimenta. Situada a la màgica illa de Mallorca, des de Santa Margalida elabora vins a partir de vinificacions naturals, que venen d’antic tal i com apunta el nom del projecte en mallorquí, Ve d’Avior. Una manera de tornar enrere per anar endavant. Pura força balear.

VERÓNICA ROMERO

La historia de la Verónica Romero ve marcada per les arrels i l’ADN, la naturalesa i els animals, per un avi referent i el pare i la família com a suport. Tots aquests elements fan possible que després d’anys d’estudi i de 7 anyades elaborant vi, torni al seu lloc d’infància, Los Duques (Requena), per començar la seva pròpia aventura i culminar l’anhel interior de poder transformar el model econòmic viscut per la família, que fins ara sobrevivia malvenent el raïm a la cooperativa. Força, il·lusió i ambició, combinat amb el compromís amb el territori i la precisió i criteri en l’elaboració, faran que aquest projecte amb un llarg passat tingui sens dubte, molt i molt de futur.

VIAMIC

En el vi i en l’amistat, res és tan important com el que ens aporten. El ‘viamic’ reivindica una percepció subjectiva del món i del vi. Un projecte que neix de l’anhel de trencar barreres entre el vi i les persones i que vol permetre establir-hi vincles d’una manera orgànica, amb llibertat d’interpretació i gaudi. Un espai per dialogar i imaginar entre amics on el 4G no podrà arribar mai.

VINYAS D'EMPREMTA

El projecte dels Vinyas va més enllà de fer vi. Un celler familiar, creat espontàniament per l’Isidre i els seus dos fills, el Gerard i la Berta. Situat a Navàs, als Replans del Berguedà, dediquen cos i ànima a la recuperació del paisatge, preservant les varietats autòctones que van seleccionar naturalment els seus ancestres –la Pansera, el Turbat, l’Argensela, el Fumat, el Bartrol, el Mandó, el Garrut, el Garsenc i el Cap Negre, entre d’altres–  i que vinifiquen el més naturalment possible. Vins testimonis de l’empremta d’un paisatge i que són fruit d’una generositat, sensibilitat i passió per la vida sense límits.

WEINGUT WERLITSCH

Ewald i Brigitte Tscheppe es troben darrera els desitjats vins de Werlitsch. Les seves màgiques vinyes estan situades als ondulats turons de la regió austríaca de Styria i creixen sobre els magnífics sòls d’Opok formats de margues calcàries, on el Sauvignon blanc i la Chardonnay són els protagonistes. Vins que porten la llum i l’energia dels seus creadors i que neixen d’un entorn privilegiat i irrepetible.